Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 9 common:people_all_forms

Тиждень педагогічної майстерності

Date: 1 березня 2020 о 21:35, Refreshed 1 березня 2020 о 22:08
883 view

Тиждень педагогічної майстерності
«Компетентний підхід до використання інноваційних, авторських ідей, знахідок та надбань педагогів, які атестуються, та їх практичне втілення у освітній процес»

Згідно плану роботи школи в період з 17.02.20 по 21.02.20 р. в освітньому закладі проходив методичний тиждень педагогічної майстерності вчителів «Компетентний підхід до використання інноваційних, авторських ідей, знахідок та надбань педагогів, які атестуються, та їх практичне втілення у освітній процес».
Проведенню тижня передувала певна робота. На засіданні методичної ради був розроблений план проведення тижня, призначені відповідальні за проведення заходів та відкритих уроків в рамках окресленої теми. Було проведено методичні консультації для організації запланованих заходів, запропоновано методичні рекомендації для успішного проведення демонстраційних уроків.
Тиждень розпочався із ознайомлення педагогічних працівників із планом заходів. 17.02.2020 року – «Самоосвіта – запитання і відповіді». Семінар провела директор школи Дегтярук Т.М. Учителі активно висловлювали свої думки, зазначили позитивні сторони питання та робили слушні висновки.
У вівторок 18.02.2020 р. «Нова генерація», уроки представили учителі, які атестуються вперше: Я досліджую світ - 2 клас (Димарчук Т.В.), зарубіжна література - 9 клас (Музика Т.В.). Під час відвідування уроків молоді вчителі продемонстрували знання матеріалу з навчальних дисциплін, розуміння змісту і вимог навчальних програм та місця уроку у системі вивчення науки, знання методики викладання тієї чи іншої галузі знань, володіння методами організації діяльності, що забезпечують засвоєння матеріалу учнями. На уроках учителі використовували як традиційні методи й форми роботи (фронтальне опитування, бесіда, розповідь, робота з підручниками, таблицями, ілюстраціями, демонстрація, показ, практичні завдання – залежно від специфіки матеріалу, який засвоюється), так і інноваційні: «мозковий штурм», «асоціативний кущ», проблемна ситуація, робота в парах і у групах, ситуаційно-рольові ігри та інформаційно-комунікаційні технології. Учителі відповідально поставилися до підготовки уроків, правильно визначали тип уроку та спланували його хід, структуру, використання комп’ютерної презентації на уроці. Варто також відзначити демократичний стиль спілкування і взаємин, атмосферу порозуміння між усіма учасниками навчально – освітнього процесу – сприятливі умови для досягнення позитивних результатів у процесі навчання і розвитку учнів.
«Психологічне розвантаження» – семінар з елементами тренінгу провела практичний психолог Кіпень А.І., яка за допомогою вправ змогла зацікавити педагогів, усі справді мали час для відпочинку і перезавантаження.
У середу - 19.02.2020 р. семінар «Успішне педагогічне спілкування» провела заступник директора з навчально-виховної роботи Новосад О.С. На початку семінару заступник запропонувала обговорити, які форми спілкування використовують у своїй роботі педагоги. На практичній частині заняття вчителі спробували за допомогою інтерактивних вправ з’ясувати, який зміст вони вкладають в слово “педагогічне спілкування”, які проблеми існують при дотриманні педагогічного такту і яка ефективність відповідної тактовної педагогічної діяльності.
Позакласний захід у 2 класі «Країна добра» представила Димарчук Т.В. Учні розігрували казку, мандрували країною Добра, вчилися допомагати один одному, з розумінням ставитися до слабших за себе, вчилися дбати про тварин, розпізнавали добрі справи, виконували малюнки. У ході заняття вихованці мали піднесений позитивний настрій. Поставлені завдання сприяли розвитку фантазії, уявлення та мислення дітей.
У 6 класі класний керівник Музика Т.В. презентувала виховну годину «Умій дружбою дорожити» у формі проектної роботи стосовно виховання одного з найважливіших моральних якостей людини – уміння дружити. Захід виконаний відповідно до вікової категорії учнів з різними формами роботи, звичайно, продукт проекту був спільним і з задоволенням представлений учнями, співпраця активізувала діяльність учнів усього класу, спонукала їх до самопізнання і саморозвитку, проявів креативності. Учні 9 класу разом із класним керівником Ковальчук Г.І. на виховній годині працювали над вмінням протистояти шкідливим звичкам. Мова йшла про особливості негативного впливу тютюнопаління, наркотиків і навіть надмірне захоплення соціальними мережами та негативний їх вплив на розвиток особистості.
У рамках «Педагогічної майстерні» вчителі представили майстер-класи: вчителі математики Дегтярук Т.М., Ковальчук Г.І. та вчитель української мови та літератури Новосад О.С., власний досвід представила бібліотекар Крикончук Л. М. Педагоги не тільки представляли власний педагогічний досвід роботи, але і мотивували обрані ними форми і методи, аналізували їх ефективність та вплив на результативність навчально-виховного процесу в цілому. Практикум показав позитивні напрацювання і труднощі педагогів в реалізації вказаної проблеми. Презентуючи власний педагогічний досвід вчителі довели, що використання різноманітних форм дає можливість учасникам “прожити обрану тему”, знаходити раціональне зерно в суб’єктивній позиції, напрацювати новий досвід, який є досить дієвим та результативним в практичному застосуванні. Власний педагогічний досвід презентували вчителі, які атестуються вперше: Музика Т.В. та Димарчук Т.В. Було продемонстровано досвід, який підтверджує педагогічний такт, розуміння учнів, бажання працювати і розвивати учнівський колектив. Вчителі на власному невеликому досвіді продемонстрували педагогічні здобутки у майстерні вчителя.
У п’ятницю вчителі побували у «Творчій лабораторії». Дегтярук Т. М., яка запропонувала презентаційний урок математики у 6 класі, у Ковальчук Г.І. презентувала алгебру у 9 класі , а вчитель української мови та літератури Новосад О. С. провела у 10 класі урок української літератури «В Україну линуть журавлі» за новелою Василя Стефаника «Камінний хрест». Під час уроків були використані такі форми роботи як індивідуальна, робота в парах, робота в малих групах, проблемні та інтерактивні методи. Це вправи «Мозковий штурм», «Естафета», «Що означають записи?», «Моделювання», «Знайти виграшний шлях». Практично кожна дитина змогла проявити себе при виконанні тих чи інших завдань. Велика увага приділялася практичній роботі, де виконувалися вправи і завдання, які потрібно знати при складанні ЗНО. Цікавим для учнів були історичні матеріали як з літератури так і з математики. Представлено також практичне використання знань з математики в різних галузях: фізиці, хімії, біології, економіці, медицині, лісництві, картографії, будівництві тощо. Мотивація навчально-пізнавальної діяльності учнів відбувалася протягом усіх уроків, була спрямована на розвиток в учнів інтересу до навчання, потреби у різноманітних знаннях, розуміння необхідності вивченого у житті. Стиль взаємодії та спілкування з учнями був дружній, партнерський. Це сприяло встановленню на уроках сприятливої психологічної атмосфери, спонукало на досягнення високих результатів. На усіх уроках використано презентації, що сприяло кращому сприйняттю і засвоєнню матеріалу.
Усі уроки та заходи проведені на високому методичному рівні. Вчителі показали вміння використовувати нестандартні підходи до проведення уроків та виховних заходів, досконале володіння інформаційно-комунікативними технологіями та поєднання з інтерактивними та проектними методами навчання, практичне використання Інтернету та Google-cервісів.
На засіданні методичної ради школи були підведені підсумки проведеної роботи, проаналізований теоретичний курс, практикум і психолого-педагогічний семінар, як складові методичного тижня та зроблені висновки про достатній рівень проведених методичних заходів.
Всі заплановані заходи проведені результативно.
Заступник директора з навчально-виховної роботи: О.С. Новосад

Comments:
Only authorized users can leave comments.